Elevii și studenții din Iași vor putea achiziționa prin 24pay bilete și abonamente reduse pentru călătoria cu transportul în comun

PTP Online, dezvoltatorul aplicației de mobil 24pay, care permite plata cu cardul bancar, prin intemediul telefonului mobil, a transportului în comun, alături de Compania de Transport Public (CTP) Iași oferă, începând cu luna Decembrie a acestui an, posibilitatea elevilor și studenților din Iași să achite biletele și abonamentele la preț redus.

Titlurile de călătorie reduse vor putea fi achiziționate de către posesorii cardului ElStudis, care poate fi obținut de elevi și studenți de la instituția de învățământ unde își desfășoară cursurile sau de la CTP Iași.

Prin scanarea codului QR afișat pe cardul ElStudis cu aplicația 24Pay, utilizatorul va fi directionat în pagina de selecție a titlului de călătorie, nefiind necesară scanarea codului QR afișat în stație sau vehicul.

După scanarea codului QR, călătorii vor putea alege tariful aferent în funcție de gradul de reducere:

Grad reducere 1 – 50 % reducere:

 Bilet 120 minute 1 zona: 1.25 lei ( inclusiv TVA)

 Abonament unic zona 1 - 30 zile – 40 lei ( inclusiv TVA)

 Abonament unic zona 1 - 7 zile – 10 lei ( inclusiv TVA)

 Abonament unic zona 1 – 1 zi – 5 lei ( inclusiv TVA)

Grad reducere 2 – tarif special:

 Bilet 120 minute 1 zona: 1.25 lei ( inclusiv TVA)

 Abonament STUDENTESC – 12 LEI ( inclusiv TVA)

Grad reducere 3 - elevii si studentii orfani sau persoane provenite din casele de copii gratuitate 100 %:

 Abonament GRATUIT – 30 zile – 0 lei.

Grad reducere 4 – tarif special pentru studenti Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

 Bilet 120 minute 1 zona: 1.25 lei ( inclusiv TVA)

 Abonament STUDENTESC TUIASI – 10 LEI ( inclusiv TVA)

Trebuie reținut că pentru perioada în care este valabil biletul sau abonamentul redus, nu se poate achiziționa încă un titlu de călătorie redus, cu excepția ultimei zile de valabilitate a abonamentului, când se poate prelungi pentru încă o perioadă de 30 de zile.

Aplicația 24pay poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa/Mastercard, plățile pentru achiziția biletului fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania. Alături de Iaşi, aplicația 24pay este disponibilă în: Arad, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Timișoara şi Sibiu.

De la lansarea în luna august și până în prezent, în Iași s-au vândut peste 70.000 de bilete și abonamente prin intermediul aplicației 24pay.

Persoană de contact 24pay:

Ioana Dobre

Ioana.dobre@24pay.ro

0735.535.995