Termeni si conditii

Aplicatia 24PAY („Aplicatia”) este dedicata utilizarii de catre persoanele fizice in conditiile de mai jos, si este detinuta si administrata de catre societatea PTP ONLINE S.R.L., o societate cu raspundere limitata, cu sediul in Bucureşti, sectorul 2, Str. Magura Vulturului nr. 58, persoana juridica romana, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/11776/2014, CUI 33681600, tel.: 021.250.35.77, fax 021.250.35.87 si e-mail office@24pay.ro („PTP Online”).


 1. Obiect
  1. Prezentul contract denumit “Termeni si Conditii” descrie conditiile generale de utilizare a Aplicatiei de catre utilizator, precum si drepturile si obligatiilepartilor, in vederea utilizarii serviciilor furnizate de catre Aplicatie, respectiv achizitionarea de bilete de calatorie precum si furnizarea celorlalte servicii disponibile prin aplicatie.
  2. Este recomandata citirea cu atentie a termenilor si conditiilor de mai jos anterior inregistrarii unui cont de utilizator precum si anterior utilizarii Aplicatiei de fiecare data cand intervin modificari ale Termenilor si Conditiilor.
  3. Contractul privind furnizarea serviciilor livrate prin intermediul Aplicatiei se incheie pe perioada nedeterminata, partile avand dreptul de a inceta contractul prin reziliere sau denuntarea acestuia conform prevederilor contractului. In cazul incetarii contractului Utilizatorul va plati toate datoriile sale fata de PTP Online, daca va fi cazul, izvorate din prezentul contract; Utilizatorul are dreptul de a denunta oricand contractul incepand cu data incheierii acestuia, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. Data incheierii contractului este data la care Utilizatorul primeste de la PTP Online prin SMS codul de activare necesar setarii si validarii contului de utilizator. In vederea denuntarii contractului, Utilizatorul va sterge contul prin intermediul sectiunii dedicate din aplicatie. Orice divergenta decurgand din sau in legatura cu relatia contractuala nascuta in baza prezentului contract se va solutiona pe cale amiabila. Daca solutionarea pe cale amiabila nu este posibila, partile se vor adresa instantelor de judecata competente de la sediul Bancii din Bucuresti, cu exceptia situatiilor in care legea prevede in mod expres si imperativ competenta altei instante de judecata. Clientul are posibilitatea de a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sau Bancii Nationale a Romaniei (in vederea medierii disputelor privind serviciile de plata).

 2. Modificarea “Termenilor si Conditiilor”
  1. PTP Online isi rezerva dreptul de a schimb,a de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, de a actualiza in orice moment continutul Aplicatiei, precum si termenii si conditiile de folosire, Utilizatorul urmand a lua la cunostinta de o astfel de modificare accesand sectiunile specifice ale aplicatiei ori prin intermediul altor mijloace, dupa caz.

 3. Inregistrarea ca Utilizator al Aplicatiei
  1. Aplicatia poate fi descarcata si folosita de catre orice Utilizator care foloseste un telefon mobil de tip smartphone sau tableta cu conexiune GSM/Wifi si sistem de operare Android (incepand cu versiunea 5.1 ) sau iOS (incepand cu versiunea 10). Utilizatorul va crea un cont de utilizator in faza premergatoare utilizarii Aplicatiei, aceasta neputand fi utilizata sub anonimat. Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prevederilor Termenilor si Conditiilor si a politicii de confidentialitate ale PTP Online. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre Utilizatori si PTP Online.
  2. Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor pot fi modificate, este recomandat ca prevederile Termenilor si Conditiilor sa fie citite periodic de fiecare data cand sunt modificate de catre PTP Online. In conditiile in care Utilizatorul nu mai este de acord cu prevederile acestora, Utilizatorul este rugat sa nu mai acceseze/foloseasca serviciile Aplicatiei. Intr-un astfel de caz la solicitarea expresa a Utilizatorului sau in cazul in care utilizatorul nu accepta modificarea Termenilor si Conditiilor, contul acestuia va fi sters din cadrul sistemului PTP Online, impreuna cu datele colectate de catre PTP Online.
  3. Utilizatorul este orice persoana fizica care are toate drepturile legale ori indeplineste toate conditiile legale sa se inregistreze in aplicatie, sa initieze si apoi sa valideze o plata.
  4. Inainte de a folosi Aplicatia pentru prima data, Utilizatorul trebuie sa furnizeze un numar de telefon valabil. Validarea contului se realizeaza in baza unui cod de validare primit prin SMS de catre Utilizator pe numarul de telefon inregistrat in aplicatie. Limita maxima de SMS care pot fi solicitate pentru activarea contului este de 3 SMS/ 6 ore. Totodata utilizatorul va seta si un cod PIN 24PAY format din 4 cifre. PIN-ul 24PAY este strict confidential si va fi cerut ori de cate ori Utilizatorul va efectua anumite tranzactii in aplicatie, fiind singurul responsabil de utilizarea acestuia. Codul PIN 24PAY poate fi schimbat doar din aplicatie. PTP ONLINE poate refuza cererea de inregistrare a unui cont de utilizator sau poate inchide un cont de utilizator in situatiile in care constata ca Utilizatorul a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile sau Aplicatia intr-un mod neconform cu uzantele normale sau neconform prevederilor prezentilor Termeni si Conditii.
  5. Pentru terminalele care suporta aceasta functie, dupa setarea initiala a codului PIN24PAY, autentificarea in Aplicatie si validarea tranzactiilor se va putea realiza alternativ si prin utilizarea cititorului de amprenta cu care telefonul/tableta sunt dotate. Setarea si confirmarea acestei functii se face de catre utilizator fie din sectiunea Inregistrare, fie ulterior inregistrarii in contul de utilizator cu codul PIN 24PAY, in sectiunea Securitate. Aceasta optiune poate fi dezactivata oricand de catre Utilizator, din meniul anterior mentionat toate inregistrarile referitoare la amprenta fiind sterse automat. Totodata, aceasta optiune se dezactiveaza automat atunci cand dispozitivul utilizat nu mai este inregistrat pentru utilizari viitoare.
  6. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca parola PIN24Pay este esentiala pentru efectuarea unei tranzactii, pentru acces in cont, si efectuarea oricaror altor actiuni in cadrul contului, iar pierderea acestia sau dezvaluirea sa catre terti poate duce la pierderea contului, tranzactii nedorite, etc.
  7. Dupa validarea contului, Utilizatorul poate schimba numarul de telefon inregistrat in aplicatie.
  8. Ulterior crearii contului, pentru furnizarea serviciilor oferite prin intermediul aplicatiei 24Pay, se vor colecta urmatoarele date cu caracter personal: numar de telefon si ultimele 4 cifre ale cardului bancar. In anumite cazuri specifice (solutionare a unor plangeri, situatii speciale) se pot colecta si alte date respectiv nume si adresa de email.
  9. De asemenea pentru a functiona corect este necesar ca utilizatorul sa permita aplicatiei sa acceseze anumite functii ale telefonului, conform solicitarilor primite prin mesaje de sistem in cadrul aplicatiei: camera, galerie foto, agenda, sms, locatie (GPS), precum si alte functii ce se pot adauga pe parcursul dezvoltarii aplicatiei, conform mesajului primit chiar prin aceasta. Aceste functii vor fi accesate doar ulterior acordarii de catre Utilizator de acces in mod expres.
  10. Utilizatorul este singurul raspunzator pentru validitatea si corectitudinea datelor furnizate, PTP ONLINE SRL neavand atributii si nici posibilitatea de a verifica aceste informatii. Totodata utilizatorul declara ca datele pe care le introduce ii apartin sau se afla la dispozitia sa in mod licit.
  11. Pentru a beneficia de toate functiile Aplicatiei poate fi nevoie ca Utilizatorul sa permita Aplicatiei sa acceseze anumite functii ale telefonului, conform solicitarilor primite prin mesaje de sistem in cadrul Aplicatiei: camera foto, galeria foto, agenda, sms, geolocalizare (GPS), precum si alte functii ce se pot adauga pe parcursul dezvoltarii Aplicatiei, conform mesajului primit chiar prin aceasta. Aceste functii vor fi accesate doar ulterior autorizarii accesului de catre Utilizator in mod expres.
  12. Utilizatorul este singurul raspunzator pentru validitatea si corectitudinea datelor furnizate, PTP ONLINE SRL neavand atributii si nici posibilitatea de a verifica aceste informatii. Totodata utilizatorul declara ca datele pe care le introduce ii apartin sau se afla la dispozitia sa in mod licit.

 4. Plati si procedura de plata cu mobilul
  1. In vederea achizitionarii de servicii de transport prin intermediul Aplicatiei, Utilizatorul trebuie sa isi inregistreze un card de credit sau de debit in wallet-ul Aplicatiei.
  2. Pentru validarea inregistrarii cardului nu va fi retinuta nici o suma de pe cardul Utilizatorul.
  3. Inrolarea cardului se face pentru plati recurente iar operatiunea efectiva de inregistrare este 3D Secure.
  4. Pentru utilizarea aplicatiei 24pay, pentru cardul bancar inrolat este necesara permisiunea de plati POS.
  5. Toate operatiunile financiare si platile efectuate pentru achizitionarea serviciilor prestate prin intermediul Aplicatiei wallet-ului sunt procesate de procesatorul de plati autorizat si stocate pe serverele acestora. PTP ONLINE nu are acces si nu colecteaza informatii legate de tranzactiile financiare ale Utilizatorului, avand inregistrate in baza de date exclusiv informatiile comunicate de procesatorul de plati, respectiv ultimele 4 cifre ale cardului asociat si data expirarii acestuia.
  6. Utilizatorul poate folosi serviciile furnizate prin intermediul Aplicatiei in orice locatie a partenerilor PTP Online unde va fi afisata sigla Aplicatiei precum si pentru achizitionarea oricarui serviciu furnizat de partenerii PTP Online prin intermediul Aplicatiei. PTP ONLINE nu garanteaza un numar de locatii/servicii pentru care aplicatia poate fi folosita si nici disponibilitatea pentru toate serviciile proprii si/sau ale partenerilor acestuia.
  7. PTP Online poate refuza o comanda de achizitionare a unor servicii prin intermediul Aplicatiei, in urma unei notificari prealabile adresate Utilizatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune de la cealalta parte, pentru urmatoarele situatii:
   1. esuarea / invalidarea tranzactiei prin intermediul Aplicatiei;
   2. neacceptarea de catre banca partenera a cardului Utilizatorului / a tranzactiei;
   3. date de plata incomplete sau incorecte ale Utilizatorului;
   4. activitatea Utilizatorului poate produce daune PTP Online si/sau partenerilor acestuia;
   5. solicitari de servicii consecutive esuate;
   6. nerespectarea oricarei prevederi din cadrul Termenilor si Conditiilor; si/sau
   7. in cazul in care Utilizatorul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.
   8. alte motive obiective
  8. Pentru a utiliza anumite servicii prestate prin intermediul Aplicatiei, Utilizatorul trebuie sa scaneze codul QR sau sa citeasca tag-ul NFC aferent serviciului pe care doreste sa il achizitioneze.
  9. Dupa scanare se vor afisa detaliile aferente serviciului achizitionat (suma/serviciu/valabilitate), iar Utilizatorul va confima sau nu achizitia. Dupa confirmare cardul bancar inrolat si asociat contului Utilizatorului va fi debitat cu suma aferenta serviciului achizitionat.
  10. Aplicatia va continua sa ruleze in background pana la momentul cand utilizatorul se deconecteaza din cont. In cazul in care Utilizatorul nu realizeaza aceasta operatiune este raspunzator pentru orice tranzactie nedorita.
  11. Functionarea Aplicatiei este conditionata de o conexiune la internet (WIFI sau date mobile) a telefonului si de existenta a cel putin 5% din baterie. PTP Online nu va fi raspunzator pentru imposibilitatea Utilizatorilor de dovedire a achizitionarii serviciilor de transport prin intermediul Aplicatiei, datorita faptului ca terminalul Utilizatorului nu are acces la internet sau a ramas fara baterie. In vederea utilizarii Aplicatiei, Utilizatorul confirma ca are un plan de date contractat prin abonament sau cartela care ii permite un transfer de date de cel putin 256 kb/sec. PTP Online nu va fi tinut raspunzator si nu va despagubi Utilizatorii pentru niciun cost suplimentar fata de abonament sau costul cartelei, generat ca urmare a folosirii Aplicatiei.
  12. Pretul serviciilor furnizate prin intermediul Aplicatiei include TVA in cota legala aplicabila la data efectuarii tranzactiei. Beneficiarul platilor este emitentul titlurilor de calatorie sau furnizorul serviciilor achizitionate prin intermediul Aplicatiei, PTP ONLINE fiind doar un intermediar care faciliteaza accesul la serviciile oferite de partenerii acestuia.
  13. Limite peste care nu mai sunt permise tranzactii sunt calificate:
   In functie de valoare:
   1. Limita / tranzactie: 700 lei
   2. Limita zilnica: 800 lei
   3. Limita lunara: 1000 lei
   In functie de numar/durata de timp:
   1. Maxim 4 tranzactii in 10 minute
   2. Maxim 10 tranzactii pe zi
   In functie de tipul de plata:
   1. Maxim 10 SMS nationale pe zi pentru acelasi numar
   2. Maxim 4 SMS in interval de 10 minute pentru acelasi numar
   Pe parcursul derularii contractului pot aparea limitari impuse de sistemele gestionate de operatorii de telefonie mobila. Acestea nu sunt impuse de 24pay si sunt acceptate odata cu serviciile contractate de catre utilizator de la furnizorul de servicii de telefonie mobila. Utilizatorul va fi informat de atingerea limitelor prin mesaj din aplicatie.
  14. Orice instructiune transmisa prin intermediul Aplicatiei si considerata irevocabila de catre Utilizator prin una dintre urmatoarele modalitati:
   1. apropierea echipamentului NFC sau scanarea codului QR, dupa caz;
   2. introducerea codului PIN24PAY
   3. confirmarea prin amprenta
   4. vor fi considerate echivalentul electronic al semnaturii Utilizatorului.

 5. Termeni speciali aplicabili serviciilor de reincarcare directa:
  Preţul de achiziţie prezentat in aplicatie la momentul achiziţiei este preţul final de vanzare si contine cota TVA aplicabila la data tranzactiei. Plata produselor se efectueaza prin credit/debit card la plasarea comenzii. Sunt acceptate cardurile sub marcile VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD şi MAESTRO eliberate de bancile din Romania. Acest mod de plata nu presupune nici un comision suplimentar.
  in momentul plaţii pentru asigurarea protecţiei tranzacţiilor, transmiterea datelor confidenţiale se face direct prin intermediul procesatorului de plaţi catre banca, folosindu-se un certificat SSL. Informaţiile de plata nu sunt in nici un moment stocate pe serverele SC PTP ONLINE SRL. Banca şi procesatorul de plaţi sunt singurele instituţii care intra in contact cu informaţiile de plata, iar aceştia ofera o garanţie totala.

  Informaţii privitoare la livrare:
  Livrarea serviciilor achiziţionate se efectueaza in 2 etape. Iniţial se plaseaza comanda, apoi se proceseaza plata de catre procesator şi banca. Imediat dupa parcurgerea celor 2 etape serviciul achiziţionat este disponibil utilizatorului iar chitanta aferenta acestuia se va regasi in sectiunea Istoric din cadrul aplicatiei. in cazul unor defecţiuni ori probleme tehnice livrarea produsului poate fi intarziata pe durata necesara remedierii acestora.

  Responsabilitaţi privind produsele:
  SC PTP ONLINE SRL nu işi asuma responsabilitatea şi nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea serviciilor achiziţionate prin intermediul aplicatiei in alte scopuri decat cele menţionate de producator.
  Returnarea serviciilor achiziţionate prin intermediul aplicatiei 24pay nu se poate efectua, in conformitate cu dispoziţiile OG 34/2014, iar pentru mai multe detalii va rugam sa vizitaţi secţiunea "Drept de retragere si politica de retur".
  Utilizatorul este singurul responsabil pentru corectitudinera introducerii datelor necesare furnizarii serviciului de reincarcare directa. Orice eroare din partea utilizatorului la introducerea datelor (ex: selectare produs gresit, valoare gresita, operator gresit, numar de telefon gresit, etc) ii sunt direct imputabile si nu atrag raspunderea SC PTP ONLINE SRL.

  Termeni speciali aplicabili platii prin SMS:
  Functionalitatea de plata prin SMS este disponibila pentru plata biletelor de calatorie emise de CTP Iasi. Functionalitatea serviciului va fi extinsa pe viitor si pentru alte produse/servicii. Plata prin SMS este disponibila abonatilor sau utilizatorilor retelelor de telefonie mobila Vodafone, Orange si Digimobil.
  Intre furnizorii de servicii de telefonie mobila pot exista diferenta la nivel de functionalitati, tarife, limitari de retea, limitari tehnice, etc. 24pay nu este responsabil pentru aspectele care tin de sistemele gestionate de operatorii de telefonie mobila si de practicile comerciale ale acestora.
  Preţul de achiziţie prezentat in aplicatie la momentul achiziţiei (cel indicat prin SMS) este exprimat in EUR fara TVA, iar determinarea sa in lei se realizeaza la cursul si conform modalitatii de calcul proprie fiecarui operator de telefonie mobila in parte. 24pay nu este responsabila de eventuale diferente de curs valutar.
  SMS -ul de comanda este gratuit pentru utilizatorii retelelor de telefonie mobila Vodafone si Digi iar pentru utilizatorii retelei Orange costul este de 0.05 + TVA.
  Pentru a putea folosi serviciul de plata prin SMS Utilizatorul trebuie sa permita aplicatiei 24Pay acces la mesageria terminalului sau (telefon sau tableta) in vederea trimiterii atat a SMS-ului de comanda cat si SMS-ului de plata. In cazul in care Utilizatorul nu acorda acces aplicatiei la mesageria telefonului tranzactia de plata prin SMS nu se va putea derula. Tranzactia e confirmata doar doar la momentul cand utilizatorul primeste SMS-ul de confirmare iar biletul achizitionat este vizibil in Wallet in cadrul aplicatiei.

  24Pay nu este raspunzator pentru limitarile sistemului gestionat de operatorii de telefonie mobila, de modalitatea de functionare a acestora, de practicile comerciale ale operatorilor de telefonie mobila, de problemele retelei mobile, ale conexiunii, ale terminalului folosit de Utilizator, de eventuale incompatibilitati intre acesta si aplicatie ori serviciile solicitate, de valorile de conversie valutara si cursurile valutare practicate de operatorii de telefonie mobila, probleme tehnice de orice natura, etc.
  Utilizatorul ia la cunostinta ca 24pay pune la dispozitia sa prin intermediul aplicatiei 24Pay acces la anumite servicii a caror functionalitate este in afara controlului sau.
 6. Securitatea platii
  1. Aplicatia asigura un nivel de securitate conform cu rigorile aplicate sistemelor electronice de plata la distanta. Acesta se aplica atat pentru scanarea codului QR/TAG NFC cat si utilizarea creditelor prin intermediul device-ului mobil.
  2. Informatiile proprietare Utilizatorului nu sunt stocate in Aplicatie, ci sunt stocate in sistemele informatice ale PTP ONLINE. Informatiile de plata ale Utilizatorului sunt stocate in sistemele procesatorului de plati, care este si unicul responsabil privind securitatea tranzactiilor efecuate cu cardul Utilizatorului. PTP ONLINE retine numai ultimele 4 cifre ale cardului bancar si luna/anul expirarii acestuia.
  3. Toate conexiunile si comunicatiile intre Aplicatie, sistemele PTP ONLINE si procesatorul de plati, sunt criptate, securizate si semnate SHA impotriva unor eventuale interceptari.
  4. In cazul introducerii gresite a codului PIN 24PAY de mai mult de 3 ori consecutiv, umatoarele incercari de introducere a acestuia se vor putea realiza dupa 30 secunde, 1 minut respectiv 2 minute.
  5. Dupa 6 incercari consecutive de introducere a codului PIN 24PAY datele cardului vor fi sterse automat din contul utilizatorului. Dupa 15 incercari esuate de introducere a codului PIN 24PAY in 30 de zile, datele cardului vor fi sterse automat din contul utilizatorului. In cazul pierderii codului PIN 24PAY acesta poate fi regenerat in aplicatie in baza autentificarii numarului de telefon si a codului de validare primit de utilizator pe numar de telefon inregistrat in aplicatie. In cazul regenerarii codului PIN 24PAY datele cardului si ale utilizatorului vor fi automat sterse, urmand a fi reintroduse in aplicatie ulterior regenerarii codului PIN 24Pay.
  6. In cazul schimbarii/pierderii telefonului/tabletei ori schimbarii acesteia, recuperarea contului se realizeaza prin validarea numarului de telefon inregistrat in aplicatie si introducerea codului PIN 24PAY. In cazul in care Utilizatorul a uitat codul PIN 24PAY se va aplica procedura de regenerare cod PIN astfel cum este descrisa mai sus.
  7. Numarul de telefon asociat aplicatiei nu se poate schimba decat din aplicatie, de catre Utilizator, dupa logarea folosind codul PIN 24PAY sau cititorul de amprenta. Aplicatia este legata de numarul de telefon pe care a fost parametrizata si nu poate fi accesata de pe un alt numar de telefon fara a face modificarile necesare in Aplicatie.

 7. Disponibilitatea si functionarea aplicatiei 24Pay
  1. PTP ONLINE SRL nu poate garanta disponibilitatea permanenta si functionarea neintrerupta a Aplicatiei. Exista posibilitatea ca Aplicatia sa fie inaccesibila sau sa nu functioneze in parametri optimi din motive de mentenanta, defectiuni sau alte interventii planificate ale PTP ONLINE sau ale furnizorilor de servicii. De asemenea exista posibilitatea ca sistemele de plata sa nu functioneze din cauza tertilor care furnizeaza aceste servicii prin intermediul Aplicatiei.
  2. PTP ONLINE isi rezerva dreptul de a intrerupe accesul la Aplicatie sau la anumite functionalitati ale acesteia fara o instiintarea prealabila a Utilizatorului sau fara o justificare.
  3. PTP ONLINE nu este responsabila pentru prejudiciile create de indisponibilitatea sau modul de functionare al Aplicatiei.
  4. Transport public:
   1. Utilizatorul este unicul raspunzator pentru modalitatea in care este utilizata Aplicatia si/sau daca aceasta este utilizata conform instructiunilor afisate in statie sau mijlocul de transport pentru fiecare oras in parte;
   2. Utilizatorul trebuie sa verifice daca biletul este in perioada de valabilitate ( daca e un bilet pe timp) sau daca e necesar ca acesta sa fie validat, caz in care pentru existenta unui bilet valabil va fi necesara si validarea acestuia in mijlocul de transport conform instructiunilor de mai sus aferente regiei relevante orasului in care se utilizeaza serviciul de transport;
   3. Biletul este disponibil pentru control doar in cadrul aplicatiei, pentru verificarea existentei unui bilet valabil, utilizatorul va trebui sa arate telefonul controlorului pentru verificarea validitatii si sa ii permita scanarea codului QR de pe telefonul sau (conform celor mentionate mai sus, PTP ONLINE nu va fi raspunzator pentru nicio situatie in care Utilizatorul nu mai are baterie la telefon sau din orice motive nu mai poate dovedi controlorilor achizitionarea serviciilor de transport.
  5. Limitarea dreptului de accesare a aplicatiei 24Pay Pentru a garanta siguranta aplicatiei si a sistemelor adiacente, PTP ONLINE SRL isi rezerva dreptul de a limita partial sau total accesul unui utilizator la functionalitatile aplicatiei.

 8. Dreptul de retragere si politica de retur
  1. Cu exceptia situatiilor expres mentionate in cadrul Termenilor si Conditiilor, Utilizatorului are dreptul sa se retraga din Contract pe cheltuiala proprie a Utilizatorului, in termen de paisprezece (14) zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de retragere. Astfel, potrivit OUG nr. 34 / 2014, perioada de retragere expira in termen de paisprezece (14) zile calendaristice de la data incheieii contractului.
  2. In cazul in care Utilizatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea sterge contul de utilizator prin intermediul sectiunii Securitate/Sterge cont din aplicatie.
  3. In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, fara utilizarea serviciilor de transport achizitionate, PTP Online nu este raspunzator pentru rambursarea sumelor achitate de Utilizator pentru serviciile achizitionate.
  4. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract urmatoarele:
   1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Utilizatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului;
   2. furnizarea de serviicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care PTP Online nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
   3. furnizarea de servicii structurate dupa specificatiile prezentate de Utilizator sau personalizate in mod clar;
   4. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
   5. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
   6. furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
  Raportat la prevederile anterior enunţate, avand in vedere ca executarea contractului este imediata, la plasarea comenzii, iar produsul disponibil consumatorului ori serviciile sunt prestate la acelaşi moment, PRODUSELE/SERVICIILE ACHIZIŢIONATE PRIN INTERMEDIUL APLICATIEI NU SUNT SUPUSE POLITICII DE RETURNARE.
  Utilizatorul este singurul responsabil de confidentialitatea informatiilor de securitate (PIN 24PAY, etc) si raspunde pentru persoanele care au acces la terminal si/sau aplicatie. 
  Tranzactiile efectuate dupa inrolarea cu 3D Secure sunt considerate valabile si utilizatorul nu poate invoca faptul ca au fost realizate de un tert.

 9. Publicitate si promovare
  1. PTP ONLINE SRL poate derula campanii de publicitate personalizata si/ sau promotii prin intermediul Aplicatiei doar ulterior acceptarii exprese de catre Utilizator.

 10. Proprietate intelectuala
  1. PTP Online garanteaza ca detine in mod direct, in calitate de titular, sau indirect, in calitate de posesor al unei licente, sau in baza unui alt inscris privind obtinerea valabila a drepturilor de proprietate intelectuala si industriala, drepturile de proprietate intelectuala sau industriala asupra marcilor, denumirilor, desenelor si modelelor industriale din cadrul Aplicatiei cu exceptia marcilor si drepturilor de proprietate intelectuala ale partenerilor PTP.
  2. Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, inversarea tehnologiei, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel avut in vedere de PTP Online, includerea oricarui continut in afara Aplicatiei, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al PTP Online asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului sau a unor parti a acestuia altfel, decat cu acordul scris expres al PTP Online.
  3. Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul (total sau partial) numai in scopuri personale sau non-comerciale, si numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Termenilor si Conditiilor.
  4. In situatia in care PTP Online va conferi Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestui continut in cadrul Aplicatiei sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea PTP Online pentru respectivul Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
  5. Niciun continut transmis catre Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea PTP Online si/sau al altei persoane fizice sau juridice care actioneaza in numele si/sau pe seama acestuia care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
  6. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin intermediul Termenilor si Conditiilor sau de acordul de utilizare care ii insoteste, in cazul in care acesta exista.

 11. Reclamatii si litigii
  1. Contractul va fi guvernat de si interpretat in conformitate cu legile din Romania, cu precadere Legea 365/2002 privind comertul electronic si Ordonanta de Urgenta 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.
  2. Orice disputa intre Parti rezultata din sau in legatura cu Contractul, inclusiv cele legate de valabilitatea, validitatea, interpretarea sau incheierea acestuia, sau in legatura cu Aplicatia va fi solutionata in mod amiabil. Respectiv, Utilizatorul va putea transmite reclamatii catre Serviciul Relatii cu Utilizatorii pentru a ajunge la o solutionare amiabila intre parti. In acest sens se va folosi pentru comunicarea intre parti adresa de email asociata contului de Utilizator pentru care este sesizat Serviciul Relatii cu Utilizatorii. In cazul in care solutionarea in mod amiabil nu este posibila intr-un termen de treizeci (30) de zile de la data initierii lor, disputele dintre Parti vor fi solutionate de catre instantele de judecata competente.
  3. Utilizatorul / Clientul poate apela la Solutionarea Online a Litigiilor (platforma SOL: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO) in cazul in care are o nemultumire in legatura cu un Produs sau serviciu, fara a apela la instantele de judecata.
  4. Orice sesizare referitoare la tranzactiile cu cardul va trebui adresata procesatorului de plati. In cazul unui litigiul acesta va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul PTP ONLINE SRL.
  5. Sesizarile referitoare la serviciile achizitionate prin intermediul aplicatiei, calitatea si modul de prestare al acestora vor fi inaintate de catre PTP ONLINE SRL furnizorului serviciului respectiv spre solutionare, acesta fiind responsabil de solutie si timpul de raspuns.

 12. Protectia datelor cu caracter personal
  1. In vedere operarii Aplicatiei, PTP Online colecteaza anumite date cu caracter personal pe care le administreaza conform acestor Termeni si Conditii precum si conform declaratiei de utilizare a datelor cu caracter personal care poate fi accesata la www.24pay.ro/dateprivate.html.
  2. Scopurile in care se face de catre PTP Online prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului pot fi: management operational, oferirea de servicii aferente estimarii sosirii mijloacelor de transport in statie, identificarea si/sau autentificarea Utilizatorului, achizitionarea de catre Utilizator a serviciilor puse la dispozitia acestuia prin intermediul Aplicatie, prevenirea fraudelor, reclama, marketing, comunicare si publicitate, efectuate de PTP Online sau regiile autonome de transport, statistica, servicii de comunicatii electronice centralizarea datelor;
  3. Daca dumneavoastra nu sunteti de acord cu termenii si conditiile in care PTP Online va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru serviciile oferite prin intermediul Aplicatiei, PTP Online este in imposibilitate de a va oferi acest serviciu;
  4. Activarea Aplicatiei de catre dumneavoastra si contractarea acestuia va insemna acceptarea Termenilor si Conditiilor inclusiv in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal; va rugam sa parcurgeti in prealabil in detaliu declaratiei de utilizare a datelor cu caracter personal care poate fi accesata la www.24pay.ro/dateprivate.html;
  5. Temeiul prelucrarii datelor este constituit de prezenta conventie si prevederile legale aplicabile. Astfel, pentru a facilita desfasurarea activitatilor aflate in legatura cu utilizarea Aplicatiei si in vederea indeplinirii obligatiilor legale, comunicam aceste date catre autoritatile publice, operatori, terti sau imputerniciti sau altor categorii de destinatari.
  6. In ceea ce priveste scopul de marketing direct, doar in situatia in care ati fost de acord ca datele dvs cu caracter personal sa fie prelucrate in acest scop, va comunicam ca selectam si analizam datele cu caracter personal - de exemplu, nume, prenume, data nasterii, adresa, adresa e-mail, telefon, date despre familie, date contractuale - inclusiv pentru a crea profiluri, cu mentiunea ca nu utilizam concomitent intregul set de date. Cateodata, una sau mai multe dintre datele cu caracter personal pot fi comunicate partenerilor PTP Online.
  7. Toate informatiile se regasesc pe www.24pay.ro/dateprivate.html. Ori de cate ori va interveni o modificare, aceasta se va reflecta in locatia amintita.
  8. Mentionam ca pentru a determina perioada pentru care vor fi prelucrate datele, luam in calcul durata contractuala pana la expirarea obligatiilor contractuale si termenele de arhivare.

 13. Drepturile dumneavoastra
  1. De asemenea, Regulamentul 2016/679/UE privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (in continuare "Regulamentul") confera mai multe drepturi persoanelor carora li se prelucreaza date cu caracter personal. Astfel, pe langa drepturile existente in prezent, regasim si dreptul la portabilitatea datelor sau pe cel de stergere a datelor. Iata pe scurt care sunt drepturile pe care le aveti:
   1. Dreptul de acces inseamna ca aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram sau nu datele cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
   2. Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
   3. Dreptul la opozitie vizeaza dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment.
   4. Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
   5. Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna ca aveti dreptul de a solicita sa va stergem datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; va retrageti consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; va opuneti prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.
   6. Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care PTP Online nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.
  2. Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o cerere scrisa, semnata si datata, transmisa la sediul nostru din strada MaGURA VULTURULUI, NR. 58, SECTOR 2, BUCUREŞTI.
  3. In plus, din 25 mai 2018, daca aveti nemultumiri sau intrebari legate de prelucrarea datelor cu caracter personal va puteti adresa Responsabilului pentru protectia datelor la adresa dpo@24pay.ro sau in scris la adresa: MaGURA VULTURULUI, NR. 58, SECTOR 2, BUCUREŞTI. Plangeri referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi adresate Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Termeni si conditii de utilizare a aplicatiei 24pay (zona Bucuresti-Ilfov)
Pentru utilizarea aplicatiei 24pay (modulul de transport pentru Bucuresti-Ilfov, avand ca operator principal Societatea de Transport Bucuresti STB SA, abreviat STB SA) trebuie sa va declarati de acord cu termenii si conditiile urmatoare: Folosirea aplicatiei 24pay presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor prezentate mai jos. Termenii si conditiile pot fi schimbate in orice moment de catre administratorul aplicatiei. Recomandam citirea cu atentie a acestora. PTP ONLINE S.R.L, prin modulul de transport public al aplicatiei 24pay, dedicat zonei Bucuresti-Ilfov, avand ca operator principal de transport STB SA, isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Aceasta aplicatie este dedicata doar persoanelor care nu beneficiaza de reducere de transport. Trebuie sa va asigurati ca telefonul dv. mobil detine versiunea necesara a sistemului de operare. Sunteti responsabil pentru toate taxele ce decurg din utilizarea aplicatiei catre furnizorul dv. de telefonie mobila.
 1. Informatii personale
 2. Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Va rugam sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, asa cum este cerut de formularul de inregistrare. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. PTP ONLINE S.R.L, nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, administratorul aplicatiei are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a aplicatiei. In cazul in care utilizatorul opteaza pentru transmiterea chitantei aferente achizitiei de titluri de calatorie pentru transportul public este necesara furnizarea unei adrese de email valabile si la care utilizatorul sa aiba acces. Datele colectate vor fi folosite exlclusiv in scopul transmiterii chitantei, la solicitare. Utilizatorul are dreptul de a modifica datele colectate (i) prin intermediul unei cereri adresa Prestatorului la adresa dpo@24pay.ro (ii) in ecranul de solicitare a chitantei, exlcusiv dupa generarea unei tranzactii.

 3. Securitatea datelor personale
 4. Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. Administratorul aplicatiei 24pay, PTP ONLINE S.R.L, prin modulul de transport public al aplicatiei 24pay, dedicat zonei Bucuresti-Ilfov, avand ca operator principal de transport STB SA, se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii. Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. Administratorul aplicatiei 24pay, implicit PTP ONLINE S.R.L, se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016, iar la cererea dumneavoastra, la adresele de contact prezentate in sectiunea contact a aplicatiei, se obliga: sa rectifice, sa actualizeze, sa blocheze, sa stearga sau sa le transforme in date anonime, in mod gratuit. Administratorul aplicatiei, implicit STB certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulatie a acestor date, precum si de Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic. Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii, etc.) sunt procesate intr-un mediu securizat conform standardelor de securitate privind platile cu carduri prin intermediul internetului.

 5. Oferta produselor disponibile in Bucuresti (STB SA http://stbsa.ro/index)
 6. Prin aplicatia 24pay, pot fi achizitionate titluri de calatorie valabile in regiunea Bucuresti – Ilfov (abonamente/calatorii) pe liniile: urbane, regionale, expres, turistice (in perioada sezonului). Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati oferta tarifara a STB S.A. (http://stbsa.ro/calatorii & http://stbsa.ro/abonamente)
  Utilizatorii sunt rugati sa verifice inainte de efectuarea platii, urmatoarele informatii cu cu privire la titlurile de calatorie (urbane, regionale, expres, turistice), astfel incat sa nu existe suprapuneri de valabilitate.
  - Pentru calatorii: linia, cantitatea si valabilitatea.
  - Pentru abonamente: cantitatea si valabilitatea acestora, linia/liniile in cazul abonamentelor valabile pe 1 si 2 linii.
  Administratorul aplicatiei 24pay, implicit PTP ONLINE S.R.L, prin modulul de transport public dedicat zonei Bucuresti-Ilfov, avand ca operator principal de transport STB SA, nu este responsabil pentru erorile de alegere de catre utilizatori, a titlului de calatorie. Titlurile de calatorie (abonament/calatorii) se descarca pe dispozitivul dv. mobil inregistrat prin aplicatia 24pay. Este astfel necesara o conexiune la internet pentru a activa titlurile de calatorie (abonament/calatorii). Ulterior achizitionarii, titlurile dvs. de calatorie nu pot fi schimbate si nu sunt returnabile. Titlurile de calatorie (abonament/calatorii) devin valabile automat dupa confirmarea platii si raman afisate in sectiunea „PORTOFEL” pana la finalizarea valabilitatii. inainte de a va urca in mijloacele de transport in comun de suprafata din Regiunea Bucuresti – Ilfov, va rugam sa va asigurati ca telefonul este incarcat suficient, iar pe toata durata calatoriei, PTP ONLINE S.R.L si Societatea de Transport Bucuresti STB SA, nu pot fi trase la raspundere daca nu aveti baterie suficienta. Titlurile de calatorie (abonament/calatorii) sunt disponibile prin intermediul aplicatiei - in sectiunea „Titlurile mele de calatorie”.

  Selecteaza tipul titlului de calatorie
  Odata ce ati achizitionat titlul de calatorie, acesta va fi livrat prin intermediul 24pay, ca titlu de calatorie pe telefonul dv. mobil. Titlurile de calatorie (abonament/calatorii) vandute prin intermediul aplicatiei sunt utilizabile pentru serviciile operatorilor de transport de suprafata din regiunea Bucuresti - Ilfov, doar in perioadele si pe liniile (urbane, regionale, expres si legitimatii turistice) specificate la data achizitionarii. Pretul pe care il platiti pentru titlurile de calatorie (abonamente/calatorii) va fi valabil pentru durata mentionata pe titlul de calatorie, iar orice schimbare de tarif pe perioada valabilitatii acestuia, survenita din partea operatorului de transport, nu va afecta titlul de calatorie pe care l-ati achizitionat deja. Va rugam sa acordati timp aplicatiei pentru a se incarca pe perioada cat asteptati mijloacele de transport. Daca nu faceti dovada detinerii unui titlu de calatorie valabil, sunteti pasibil de amenda sau achitati pe loc agentului constatator contravaloarea suprataxei de calatorie (http://stbsa.ro/suprataxa & http://stbsa.ro/contraventii).

 7. Preturi
 8. Produsele achizitionate prin intermediul acestei aplicatii au preturile mentionate pe http://stbsa.ro la data efectuarii tranzactiei. Acestea sunt afisate automat si sunt nemodificabile dupa alegerea titlului de transport pentru care se doreste achizitionarea. La momentul efectuarii achizitionarii titlurilor de calatorie (abonamente/calatorii), utilizatorul va primi un mesaj de confirmare a platii/tranzactiei. De asemenea, daca sunteti inregistrat ca utilizator, dupa finalizarea tranzactiei de plata, in sectiunea ISTORIC din aplicatie veti primi o confirmare cu detaliile platii.

 9. Litigii
 10. Utilizatorul este de acord sa foloseasca aplicatia numai in scopuri legale. Utilizatorul se obliga:Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestei aplicatii va fi rezolvat pe cale amiabila. in cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.
Prin prezenta, declar ca am citit si inteles aceasta nota de informare, precum si Termenii si Conditiile si sunt de acord cu modul in care societatea PTP ONLINE SRL imi prelucreaza datele cu caracter personal.